eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Szombaton szétfagyunk!

A délutáni-esti órákra felhőszakadás, viharos szél és akár jégeső is várható a főváros környékén. A kánikulából semmi sem marad, közel 20 fokos hőmérsékletcsökkenéssel a hétvégén már csak 18 fokot mutatnak majd a hőmérők - figyelmeztetett az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jenki Szilvia elmondta: „tőlünk nyugatra, észak-nyugatra húzódik egy hullámzó frontrendszer, amely a következő 36 órában lassan kelet felé araszol, hatására mindenütt megszűnik a kánikula, jelentős lehűlésre van kilátás.”

Változékony időben lesz részünk. Sokfelé számítani kell majd záporesőre, zivatarra – jelezte a meteorológus.

„A legtöbb a késő délutáni, esti óráktól valószínű. Éjszaka is sokfelé lesz csapadék a főváros környékén. Sajnos helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat” - tette hozzá Jenki Szilvia.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa jelezte, a csapadék mennyisége akár a 30-40 millimétert is meghaladhatja. A zivatarok környékén károkozó szélrohamok is előfordulhatnak, egyesek erőssége a 80-100 km/óra sebességet is meghaladhatja.

„A front csütörtökön kelet felé továbbvonul, a délelőtti órákban még több helyen kell számítani záporokra, zivatarra, a délutáni óráktól már csak elvétve valószínű csapadék” - mondta a meteorológus.

A hétvége időjárásáról Jenki Szilvia azt mondta, péntektől vasárnapig is változékony időre van kilátás.

„A sokévi átlagnál alacsonyabban alakul a hőmérséklet, a leghűvösebb szombaton várható, akkor a délutáni órákban a főváros környékén csupán 18-19 fok körül alakulhat a hőmérséklet, ugyanis pénteken napközben egyre nedvesebb levegő érkezik, délután-este megint egyre több helyen ered el az eső - zápor, helyenként zivatar -, szombaton is sokfelé kell számítani csapadékra” - fejtette ki a meteorológus.

Vasárnap még a délelőtti órákban lehet szórványos csapadék, délutánra egyre többfelé csökken a felhőzet. Még hűvös lesz, 22 fok körül valószínű a csúcsérték. A jövő héten napról napra melegszik az idő, akkor már 24-29 és 25-30 fok lesz a jellemző országos átlag – ígérte Jenki Szilvia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×