eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kevesebb jegy kelt el a mogyoródi futamra - lapszemle

Duplájára ugrik a nyári kánikulában az ásványvizek és az alkoholmentes italok értékesítése – írja a Magyar Idők. Ismét meghirdette a Malév felszámolója a légitársaság egyik utolsó vagyonelemét – írja a Népszabadság.

Feszített menetrend, állandó túlóra és sok esetben méltatlan munkakörülmények – a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakszervezeti vezetők erre vezetik vissza a tömegközlekedésben tapasztalható magas fluktuációt. A MÁV-nál körülbelül 600 szakember hiányzik, csak a pályafenntartásban 360 fő. A BKV-nál a HÉV, a metró és a villamosvezetőből van hiány, de buszvezetőt is folyamatosan keresnek a cégnél.

A Népszabadság értesülése szerint az első körben 4 és fél milliárd felértékelt Pápai Húsüzem megvásárlására csupán egyetlen 110 millió forintos ajánlat érkezett, ezért a 2 fordulóban már csak 3,6 milliárdos irányáron hirdette meg a felszámoló az üzemet, a telephelyet és az állatállományt is magába foglaló portfóliót. Erre már két vevő is jelentkezett: a legmagasabb árajánlat 1 milliárd forint.

Duplájára ugrik a nyári kánikulában az ásványvizek és az alkoholmentes italok értékesítése – írja a Magyar Idők. A lapnak nyilatkozó áruházláncok többsége a 3 nyári hónapban az éves ásványvíz forgalom 30-35 százalékát bonyolítja le. De szénsavas üdítőből is sok fogy, az éves piaci árbevétel 5 milliárd forint körül mozog.

Különféle alkalmakra önkormányzati pénzen tartott állófogadásokat esetenként akár több mint 1 millió forintért a zuglói polgármester – írja a Magyar Idők. A PM-es Karácsony Gergely a kerület 80. születésnapját süteményosztással ünnepelte több mint 1 millió forintból, de hasonló tételek mentek el a zuglói karácsonyi rendezvényekre is.

Az otthoni hospice-ellátás elrendelésének egyszerűbbé tételével csökkentené az ágyhiányt a kormány – értesült a Magyar Nemzet. Magyarországon jelenleg 200 hospice ágy áll rendelkezésre, de a WHO szerint 500-ra lenne szükség. A kormány a hiányt az otthoni ellátás erősítésével kezelné.

A tavalyinál időarányosan 8-10 %-kal kevesebb jegy kelt el a jövő hétvégi mogyoródi Forma-1 futamra – tudta meg a Világgazdaság. A lap emlékeztet arra, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpia elszívó ereje már az osztrák és a német futamon is érezhető volt.

Ismét meghirdette a Malév felszámolója a légitársaság egyik utolsó vagyonelemét – írja a Népszabadság. A 3,7 milliárdos, eddig egy orosz bank által visszatartott követelésre augusztus elsejéig lehet ajánlatot benyújtani.

5 hónap alatt több mint 160 millió forint jövedelem ütötte a markát azoknak az alkalmi gyűjtögetőknek, akik csigát, gombát vagy más növényt szednek az erdőben – cikkez a Magyar Idők. Év eleje óta a NAV a korábbinál kedvezőbb feltételeket határoz meg a gyűjtögetők számára.

Körülbelül 80-100 ezer kereskedelmi dolgozót érint hátrányosan az, hogy a kormány a közeljövőben nem lép sem a 100%-os vasárnapi bérpótlék, sem a havi 2 szabad vasárnap bevezetése ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A kabinet legkorábban ősszel tárgyalhat a szakszervezetekkel, így bármilyen változást csak januártól vezethetnek be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×