eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: a magyar emberek biztonsága az első

A Fidesznek a magyar emberek biztonsága az első, ezért a kormány fenntartja a javaslatát és a közelgő kihelyezett frakcióülésén tárgyalni fog arról is, milyen további lépésekre van szükség ahhoz, hogy erősíteni lehessen Magyarországon a mindennapok biztonságát.

A Fidesz-frakció ezt a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének nyilatkozatára reagálva közölte szombaton az MTI-vel.

Vona Gábor budaörsi évértékelőjén azt mondta, az emberi és közösségi szabadságot meg kell védeni a kormánytól, amely - szavai szerint - az alaptörvény módosításával a rendeleti kormányzást készíti elő. Ha az ország védelme a tét, akkor a kormány megkapja a Jobbik támogatását, de "balekok sem vagyunk, látjuk mire megy ki a játék" - fogalmazott.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerint Vona Gábor és a Jobbik csatlakozott azokhoz, akik nem támogatták a kerítés építését, akik nem támogatták, hogy katonákat és rendőröket küldjenek a határra, akik nem támogatták a bevándorlási szabályok szigorítását, és akik be akarják engedni a bevándorlókat. Az ellenzéki pártok - köztük a Jobbik is - szembe fordultak a magyar emberek érdekeivel - írták.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×