INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Hiller: a gyermekeket kell a közoktatás középpontjába helyezni

Infostart / InfoRádió
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megszüntetését sürgette az MSZP oktatási kabinetjének vezetője. Hiller István volt oktatási miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában rossz iránynak nevezte az ágazat államosítását, ami szerinte rendszerszintű problémát és jelentős minőségromlást okozott.

Hiller István volt oktatási miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában rossz iránynak nevezte az ágazat államosítását, ami szerinte rendszerszintű problémát és jelentős minőségromlást okozott. Hangsúlyozta: a bürokratikus intézményfenntartó helyett ismét a gyermekeket kell a közoktatás középpontjába helyezni.

A szocialista politikus helyes döntésnek tartja a pedagógusok bérezésének központi folyósítását, ugyanakkor úgy vélte: a 2011-ben elindított változtatások mögött a kormány politikai szándéka áll, amellyel már a legkisebbek gondolkodását befolyásolni akarja.

A pedagógusok korábbi autonómiájának visszaállítását szorgalmazta, mivel a Nemzeti Alaptanterv bevezetésével gyakorlatilag a nullára csökkent a tanárok választási szabadsága.

Hiller István elhibázottnak tartja az Oktatási Hivatal tervezett megszüntetését, és szükségesnek nevezte egy ágazati kerekasztal ismételt létrehozását.

A címlapról ajánljuk