eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

ÁSZ: a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai kérdéssé vált Magyarországon

Az elmúlt években a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált Magyarországon - áll az Állami Számvevőszék (ÁSZ) honlapján hétfőn megjelent közleményben, amelyben a korrupcióellenes törekvésekről az Országgyűlésnek írt tájékoztatót foglalták össze.

A számvevőszék az Országgyűlésben tartandó hétfői korrupcióellenes vitanapra küldte meg tájékoztatóját, amely szerint az elmúlt évek egyik legjelentősebb eredménye, hogy a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált Magyarországon, és az ÁSZ motorja ennek az együttműködésnek. Az ÁSZ az Országgyűlés felhatalmazása alapján már csaknem tíz éve fordít kiemelt figyelmet a korrupció elleni küzdelemre - emelték ki.

A szervezet stratégiai célkitűzéseivel összhangban fejleszti, és ellenőrzéseibe fokozatosan beépíti a szervezeti integritás és a korrupciós kockázatok beazonosítására alkalmas, valamint az integritás felmérésben alkalmazott eszközöket. Az intézmény integritásirányítási rendszere áthatja az ÁSZ munkafolyamatait, szabályrendszereit és teljes erőforrás-, illetve vagyongazdálkodását, mindezek mellett szilárd értékrendszert és támogató iránymutatást ad a munkakultúra fejlesztéséhez is - fogalmaztak.

Az összegzés szerint az ÁSZ a jövőben is őrködik a közpénzek felhasználása felett, jelzi az előforduló problémákat, és a helyes irányba tereli a közintézmények gazdálkodását. A legfrissebb ellenőrzési tapasztalatokat hasznosítva az ÁSZ külön integritás kérdőívet dolgozott ki a gazdasági társaságokra vonatkozóan, a társaságok jogállásával és tevékenységével összefüggő korrupciós kockázatok csökkentése és a kontrollok erősítése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×