eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Időszakaszosan volt nyitva a határ hajnalban Hegyeshalomnál

Időszakosan volt nyitva szombat hajnalban a magyar-osztrák határ Hegyeshalomnál, az osztrák határrendészeti szervek "meglehetősen ötletszerűen nyitják meg vagy zárják le, ahogy jónak látják" az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója szerint.

Bornemisza Péter emlékeztetett, hogy pénteken még egész nap le volt zárva az autópálya, nem kis gondokat okozva a közlekedésben.

Szombaton hajnalban nagyon ritka, de folyamatos volt a forgalom.

A vonatközlekedés az egész hétvégén szünetel Magyarország és Ausztria között, mert a nagy migránsroham miatt az osztrák vasúttársaság úgy döntött, hogy a vonatokat már a határon megállítják.

"A hegyeshalmi állomáson minden migráns leszáll a vonatról. Most az a módszer, hogy a vasútállomásról a rendőrök irányításával gyalog indulnak el a határhoz, a régi hegyeshalmi átkelőhöz, átmennek ebbe az ideiglenes gyűjtőpontba, egy kamionparkolóba, és ott várják őket vagy jönnek értük autóbuszok, de nem nagyon gyakran, amiből pénteken volt is probléma, hiszen több ezer migráns hagyta el az országot Hegyeshalomnál" - mondta a tudósító.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×