eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Miniszteri szintű egyeztetés a Corvinus Egyetem Budai Campusának integrációjáról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerda reggel hivatalában fogadta a Budapesti Corvinus Egyetemnek és a Szent István Egyetemnek a múlt héten bejelentett intézményi átalakításban érintett egyetemi és kari vezetőit.

Az egyeztetésen a fenntartó miniszter jelezte, hogy a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság integrációs javaslatát támogatja. A tárgyalás során az integráció végrehajtásának lépéseiről, a Budai Campus megmaradásának garanciáiról egyeztettek a felek.

Balog Zoltán kifejtette, hogy az integráció alapfeltétele az érintett intézmények hatékony együttműködése, elsődleges célja pedig az intézményi teljesítmények színvonalának emelése. A fenntartó célja a Budai Campus önállóságának és autonómiájának megőrzése és erősítése is.

A fenntartó és az érintett karok, intézmények közös érdeke, hogy egy erős közép-magyarországi agrárcentrum létrejöttével az agrár felsőoktatás minőségi fejlesztése hosszútávon biztosított legyen - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának közleményében.

"Balog Zoltán miniszter tartsa tiszteletben az egyetem döntését"

Ma újra bebizonyosodott, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem elutasítja a szétdarabolását, ezért felszólítjuk Balog Zoltán miniszter urat, hogy tartsa tiszteletben a szenátus mai döntését. Egyetemi autonómia nélkül nincs színvonalas felsőoktatás - közli a Budapesti Corvinus Egyetemi Tiltakozás Szervezőbizottsága.

A Corvinus szétdarabolása ügyében hiába kértek az egyetem érintett karainak dékánjai valódi tárgyalást a minisztertől. A ma reggeli megbeszélésén ehelyett csak bejelentést kaptak. Balog Zoltán azzal kezdte a találkozót, hogy a döntés az egyetem szétdarabolásáról már megszületett.

Szerdán délben a Corvinus szenátusa elutasította az egyetem szétdarabolását.

Az ülésen a döntően a pesti karok hallgatóit képviselő diákszervezeti tanács képviselői is az egység mellett szólaltak fel. A nyilvános szenátusi ülésen kizárólag az egyetem egyben maradása melletti érvek hangoztak el.

A felsőoktatás és az agrár-felsőoktatás problémáit az előző években elvett források visszaadása oldaná meg, nem pedig a szakmailag megalapozatlan, egyoldalú átalakítások - olvasható a szervezőbizottság közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×