eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csomai Kamilla a Mavir új vezérigazgatója

Új vezérigazgatót neveztek ki a Mavir Zrt. élére, Csomai Kamilla, a társaság eddigi piacműködtetési és gazdasági vezérigazgató-helyettese a szerdán leköszönő Sótonyi Gábor helyét veszi át - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Csomai Kamilla korábban a Mavir Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjaként, valamint az MVM OVIT Zrt. gazdasági igazgatójaként tevékenykedett, ezáltal jelentős tapasztalatra tett szert a villamosenergia-iparágban.

A társaság első nő vezérigazgatója fontos nemzetközi megbízatást tölt be az iparág európai irányításában is, a brüsszeli központú, 34 ország 41 rendszerirányítóját tömörítő ENTSO-E Európai Villamosenergia-ipari Rendszerirányítók Szervezetének igazgatósági tagjaként.

A kinevezés hatályba lépéséhez a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tudomásul vétele szükséges, amely legfeljebb 20 napot vesz igénybe - olvasható a tájékoztatásban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×