eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Putyin látogatására még a csatornafedeleket is lezárják

A Terrorelhárítási Központ hetek óta dolgozik az orosz partnerszolgálattal Vlagyimir Putyin elnök budapesti látogatásának biztosításán - mondta az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs referense. Azt azonban biztonsági okokból nem árulta el, hogy az államfőt saját autójával szállítják-e találkozóira a reptérről.

"A Terrorelhárítási Központ felkészült a kedden Budapestre látogató orosz elnöki delegáció fogadására, illetve biztosítására. Az elmúlt hetekben a TEK, a magyar rendőrség és az orosz partnerszolgálat szakemberei szorosan együttműködve dolgoztak a védelmi feladatok megtervezésén, illetve pontosításán" - közölte Zsuppán András.

A szervezet kommunikációs referense hozzátette: "a lezárásokra, illetve a TEK által bevezetendő személy és létesítményvédelmi intézkedésekre a biztonsági protokollok miatt van szükség."

"Az utcák, csatornafedelek lezárásán túl az érintett területeken megerősített rendőri jelenlétet fognak tapasztalni az ott lakók, a kollégáink mindenben segíteni fogják őket, hogy jussanak el a céljaikhoz" - mondta Zsuppán András.

"Ilyen esetekben, amikor kiemelt védelmet élvező nemzetközi delegáció érkezik hozzánk, akkor mindig együttműködésben dolgozunk a partnerszolgálattal" - hangsúlyozta a TEK kommunikációs referense.

Az nem nyilvános információ, hogy Putyin a saját vagy TEK járműveivel közlekedik-e Budapesten.

"A forgalmi korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják majd fent, így segítve a Budapesten közlekedőket" - jelentette ki Zsuppán András.

Azt sem lehet tudni, hogy az orosz elnök meddig marad Budapesten.

"Szeretnénk a Budapesten közlekedők figyelmét, türelmét és megértését kérni és csak a szükséges ideig tartjuk fent a korlátozásokat" - ígérte Zsuppán András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×