eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Készül a "Szegények szabadalma" projekt

A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület elnökét, Pintz Györgyöt - első magyarként - meghívták az Európai Szabadalmi Hivatal Állandó Tanácsadó Bizottságába.

"Az Európai Szabadalmi Hivatal stratégiájához kérik ki a tanácsunkat, első kézből van lehetőségünk megvitatni a terveiket. Jómagam a szabadalmi információs területen fogok tevékenykedni. Mindenképpen a magyar érdekek fogom képviselni, ezek sokszor egybevágnak más európai kis országok érdekeivel" - mondta az InfoRádiónak Pintz György.

Hozzátette: "úgy tudom, az elsők között hívtam fel a figyelmet az egységes európai szabadalom kis országokra leselkedő veszélyeire. Ezek el fogják árasztani a kis országokat, magyarul, aki eddig német vagy angol szabadalmat óhajtott, az most megkapja mellé ajándékba a magyar, román, litván, stb. szabadalmi oltalmat is, ami a nemzeti fejlesztésre veszélyeket rejt."

"Ezeket a veszélyeket más is felismerte, de orvosságot egyedül mi találtunk eddig rá, oly módon, hogy megjelöljük ezeket a taposóaknákat, szabadalmakat és a szabadalmi információs tájékoztatás útján tudjuk csökkenteni ezeket a veszélyeket" - fejtette ki Pintz György.

"A hároméves megbízatásom legfontosabb feladatának most azt tartom, hogy minél több információhoz jussanak a magyar fejlesztők. Nagyon kevés a magyar védelem, most ötvenéves mélypontra zuhant a szabadalmi bejelentések száma, ez azt jelenti, hogy ezen a területen is segíteni kellene, egy rezsicsökkentés például segíthetne. A mi egyesületünk ehhez annyiban tud hozzájárulni, hogy egy hónapon belül kidolgozzuk a "Szegények szabadalma" projekt modelljét, hogy egymillió forint helyett ingyen jusson valaki oltalomhoz, legalább addig a szintig, amíg nem talál egy kockázati tőkést, aki továbblendíti az ügyét. Rengeteg a teendő, akkor lennék elégedett három év múlva, ha jóval több magyar szabadalmi bejelentés születne, mert az ötlet, a kreativitás megvan a magyarokban, de ha nem védjük meg az ötleteinket, alkotásainkat, hiába jön több uniós forrás, az szépen vissza is vándorol az EU-s versenytársakhoz, akik esetleg ügyesebbek" - fogalmazott Pintz György

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×