eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tovább marad előzetesben Portik Tamás - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint meghosszabbították P. Tamás előzetes letartóztatását, míg a Népszabadság arról ír, hogy kiírták az e-útdíj tendert.

Kilencven nappal meghosszabbították Portik Tamás és négy társa előzetes letartóztatását - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori igazgatóját a szegedi Csillag börtönből Budapestre viszik és ott hallgatják ki.

A 90-es évek leszámolásos merényletei ügyében meggyanúsított férfi ügyvédje, Bánáti Kristóf a lapnak elmondta: a Fővárosi Törvényszék jogerősen helybenhagyta azt az elsőfokú végzést, amelyben a bíróság ügyfele előzetes letartóztatásának 90 napos meghosszabbításáról döntött. Portik Tamás októberig a Nemzeti Nyomozó Iroda budapesti fogdájában marad. A férfit júliusban vették őrizetbe, és azzal gyanúsították meg, hogy felbujtóként működött közre Prisztás József vállalkozó 1996-os kivégzésében, valamint az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merényletben. A férfit Seres Zoltán vállalkozó 1999-es meggyilkolása ügyében is felbujtóként hallgatták ki. Portik Tamás tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A Népszabadság arról ír, hogy összesen öt nap áll rendelkezésére annak, aki a használatarányos útdíj beszedésére alkalmas rendszer (UD) szállítására pályázna. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az Európai Unió hivatalos lapjában (TED) jelentette meg a 42 milliárdos tendert. A társaság szerint az e-útdíj rendszer 2013. július 1-jei bevezetése csak akkor biztosítható, ha legkésőbb 2012. december elején a nyertes ajánlattevővel megkötik a szerződést.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy családon belüli erőszak áldozata egy magyar nő és gyermeke Francia Polinézián. A magyar diplomácia segíthetne, de egy korábbi magyar-francia gyermekelhelyezési ügy botránya és a kezelhetetlen jogi keretek miatt ez szinte lehetetlen.

A Napi Gazdaság cikke szerint az idei évre előirányzott táppénz fele, a gyógyászati segédeszközkassza 78, a gyógyszerkassza 77 százaléka fogyott el augusztusig. A gyógyszerkasszából majdnem 28, a gyógyászati segédeszközkasszából 5 milliárd forint hiányzik.

A Portfolio.hu arról ír, hogy vegyes a külföldi fogadtatása a jegybanki kamatcsökkentésnek. A döntés alapvetően nem okozott meglepetést, de többen aggódnak a kamatpolitika kiszámíthatóság és hitelessége miatt. Egyesek szerint a legfontosabb kockázati tényező továbbra is az, hogy a kormány nem állapodik meg a nemzetközi szervezetekkel az új hitelkeretről.

A Pénzcentrum.hu oldalon spórolási tippeket olvashatnak a fűtési szezon megkezdése előtt. Ha valaki nem folyatja a csapot fogmosás közben, akár 8 liter is megspórolhat, a bojlert 60 fokra érdemes beállítani, a mosógépet pedig teletömni, és alacsonyabb hőmérsékletű programot választani.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×