eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gulyás Gergely: Az LMP lehet a regisztráció nyertese

Nem a jelenlegi kormánypártoknak kedvez a választási regisztráció bevezetése - mondta Gulyás Gergely fideszes politikus az InfoRádió Aréna című műsorában. A képviselő szerint nem kell hosszabb kampányra számítani.

A választási törvény módosítása és a regisztrációhoz kötés miatt várhatóan nem csökken jelentősen a választási részvétel - mondta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus kiemelte: minden magyar állampolgártól elvárható, hogy 15 nappal a választások előtt már tudja, hogy részt akar-e venni a voksoláson.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: az új választási törvénnyel megszűnne az országgyűlési választások második fordulója, és a kopogtató cédulák intézménye is, így a voksolás költségei is csökkenek majd.

A politikus szerint a regisztráció miatt nem kell hosszabb kampányra számítani, ám a hangsúlyok eltolódnak: lesz egy regisztrációs kampány, és lesz egy tartalmi kampány is.

Gulyás Gergely szerint a változás nem a jelenlegi kormánypártoknak kedvez. Úgy látta, az LMP könnyen le fogja aratni a regisztráció politikai hasznát.

A családon belüli erőszakra vonatkozó büntető törvénykönyvi javaslatról Gulyás Gergely úgy vélekedett: az kiforratlan, rossz javaslat volt. A kormánypárti képviselő szerint nem az a probléma, hogy a jelenlegi Btk. az ilyen esetekre nem terjed ki, hanem hogy nincs egy olyan szociális ellátórendszer, amely képes lenne megelőzni a családon belüli erőszakot.

Gulyás Gergely szerint lehetséges, hogy a Büntető törvénykönyvben minősítő körülmény legyen ha családon belül, vagy együtt élők között történik bántalmazás. A jelenlegi egyeztetések szerint ugyanakkor ezen eset, mint önálló büntető törvénykönyvi tényállás kidolgozása tűnik esélyesebbnek.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×