eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A rendőrség cáfolta a P. Tamás ügyében nyomozó csoport vezetőjének menesztéséről szóló híreket

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) cáfolta a P. Tamás és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás vezetőjének menesztéséről szóló híreket.

A hvg.hu pénteken írt arról, hogy a kilencvenes években olajszőkítéssel foglalkozó Energol Rt. egyik vezetője, P. Tamás ellen most emberölési ügyekkel kapcsolatban vizsgálódó rendőrök vezetőjét azt követően menesztették, hogy közölte a gyanút a férfival. A lap azt írta, mivel a nyomozást nem egy ember, hanem egy csoport folytatja, az eljárás nem akad meg, de a hvg.hu által megkérdezett rendőrök szerint "furcsa a leváltás, az meg még inkább, hogy az illetőnek a rendőrségről is távoznia kell".

Az ORFK péntek este a rendőrség honlapjára feltett közleményében azt írta: a cikk állításával szemben a P. Tamás és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás vezetőjének nem kellett távoznia a rendőrségtől.

Nem felelnek meg a valóságnak a hvg.hu "Leváltották a Portik-ügy főnyomozóját" című közlésének a P. Tamás és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás vezetőjére vonatkozó állításai, ebből következően valamennyi más médiumnak a közlés vonatkozó részét idéző, arra hivatkozó írásai sem - tették hozzá.

P. Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Õ volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója.

P. Tamás előzetes letartóztatását július 15-én rendelték el a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely az NNI előterjesztése alapján született. Az NNI akkor azt közölte: a Terrorelhárítási Központ öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen, összehangolt akció keretében. P. Tamás mellett F. Ferenc, K. Tibor, H. István és L. János előzetes letartóztatását is elrendelték.

Bánáti Kristóf, P. Tamás ügyvédje ezután a Hír TV-nek azt mondta: két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. Hozzátette: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és ennek megfelelően meg is tagadta a vallomást.

P. Tamást azóta Seres Zoltán és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×