eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A kormány kiáll az idősek már megállapított ellátásai mellett

Módosította a kormány a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert érintő jogszabályi környezetet. A változtatás célja, hogy semmiképp ne csökkenjenek a már folyósított és megállapított ellátások.

Giró-Szász András kormányszóvivő a kabinet ülése közben utalt arra, hogy az elmúlt két év átalakításai miatt az előzőleg szociális járadékban részesülők társadalombiztosítási ellátásban részesülőkké váltak. Emlékeztetett: a végrehajtásnál kiderült: számos, főként idős ember ellátása csökkenne a rendszer alkalmazása miatt. Külön utalt az özvegyi nyugdíjakat is érintő intézkedésre.

A múlt héten az MSZP azt kifogásolta, hogy az egészségkárosodottak ellátásáról szóló jogszabály értelmében aki házastársa jogán özvegyi nyugdíjban, valamint rendszeres szociális járadékban részesült, és most rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kap, annak özvegyi nyugdíját - az összegtől függetlenül - a felére csökkentik.

Orbán Viktor a nagyköveti értekezleten nem sokkal később arról beszélt: vissza kell utasítani azokat az - akár a Nemzetközi Valutaalap részéről felmerülő - esetleges igényeket is, amelyek szerint a nyugdíjkifizetésekben megtakarítási lehetőségeket kellene keresni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×