eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Keleten kánikula, nyugaton erős lehűlés Magyarországon

Magyarország keleti szélén vasárnap délben 34 fokot mértek, a nyugati határnál azonban már csak 22 fokot mutatnak a hőmérők. Budapesten 27 fok van.

Az előrejelzéseknek megfelelően vasárnap délben eltérő időjárást lehet tapasztalni Magyarország két szélén. Keleten továbbra is tart a kánikula, a hőmérséklet 34 fok.

Az ország nyugati felében azonban jóval alacsonyabb a hőmérséklet: Szombathelyen 22, Győrben 24 fokot mérnek. Eső sehol nem esik, Siófok, Győr és Paks térségében erős széllökések vannak.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, de napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, és alakul ki estig a Dunántúlon és északon egyre több helyen eső, zápor. Délutántól néhol zivatar is előfordulhat, északkeleten egy-egy heves zivatar kialakulása sem kizárt. Éjszaka eleinte erősen felhős idő várható többfelé csapadékkal, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább csak keleten valószínű eső, zápor.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, napközben helyenként zápor, kis valószínűséggel esetleg zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, sokfelé viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 23 és 27 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×