INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

MSZP: A kormány haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát!

InfoRádió / MTI
Az MSZP felszólítja a kormányt, haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát, hogy a betegek ellátásának hiánya ne vezessen katasztrófához.

Kökény Mihály, az ellenzéki párt egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke azt várja a kormánytól, hogy haladéktalanul kezdje meg a szakmai egyeztetéseket a szféra egészével.

Hozzátette, hogy a gyógyszerkassza szinte üres, a jelenlegi keret szűk három hétre elegendő forrást biztosít. A Széll Kálmán-terv megszorításai miatt 120 milliárd forinttal csökkent az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) ártámogatásra költhető kerete, a gyógyszertámogatás életveszélyes helyzetbe került.

A politikus szerint az OEP-nek, bár 41 milliárd forint felszabadítását kérte az egészségbiztosító, 70 milliárd forintos gyorssegélyre lenne szüksége a gördülékeny működéshez.

Az OEP pénteken azt közölte: a gyógyszerkassza egyensúlya biztosított. Bidló Judit, az ártámogatási főosztály vezetője leszögezte, a céltartalék átcsoportosítása egy technikai jellegű intézkedés, amely évente több alkalommal is megtörténik, semmiféle rendkívüli intézkedésről nincs szó.

A címlapról ajánljuk