eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Márciusban már vásároltak - és buktak a kisbefektetők - lapszemle

Még nem vezették ki teljesen a fűtési támogatásokat - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint a haladékhoz jutók fele nem fizeti meg az adót.

A Népszabadság arról ír, hogy még nem vezették ki teljesen a fűtési támogatásokat. A lap összesítése szerint a lakásfenntartási támogatáson keresztül jelenleg 100-150 ezer család részesül valamilyen fűtésszámla-kedvezményben, ugyanakkor néhány évvel ezelőtt még közel két millióan minősültek rászorulóknak és kaptak különböző támogatásokat, akár hússzázalékos díjkedvezményt is. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a lappal azt közölte: jelenleg összesen 400 ezer háztartás kap az energiasegélynél tágabb lakásfenntartási támogatást.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a haladékhoz jutók fele nem fizeti meg az adót. Tavaly 73 ezer esetben engedte meg az adóhatóság, hogy a polgárok, vállalkozások részletekben vagy a határidő után fizessék meg adójukat, sokakon azonban ez sem segít, az érintettek 40-50 százaléka a kedvezményes feltételek mellett sem tudja leróni a közterheket.

Az Index az IMF új magyarországi misszióvezetőjéről készített összeállítást. Tanosz Arvanitisz Athénban diplomázott, az Egyesült Államokban doktorált közgazdász, aki Ukrajnából érkezett Magyarországra, hogy alkudozzon a magyar kormánnyal a közeljövőben várhatóan elkezdődő hiteltárgyalásokon. Egyes elemzők szerint azért esett rá a választás, mert "a balkáni tárgyalási stílushoz" szokott, és kellően kemény tud lenni, mások szerint éppen ellenkezőleg, vele puhább lehet a Nemzetközi Valutaalap álláspontja.

Márciusban már vásároltak a kisbefektetők - derül ki a Napi Gazdaság cikkéből. A lap szerint a végtörlesztés kifutásával az állampapíroknál és a részvénypiacon is nettó vevőként léptek fel a háztartások márciusban - és közel 10 milliárd forintot veszítettek részvényeiken a harmadik hónapban.

A Portfolio.hu a Bloomberg legfrissebb globális felmérésére hivatkozva arról számol be, hogy valószínűleg nem marad fenn jelenlegi formájában a 17 tagú eurózóna. A május 8-án készített elemzés eredményei szerint, az 1200-nál is több megkérdezett szakember 57 százaléka gondolja úgy, hogy legalább egy ország ki fog lépni az euróövezetből, míg 80 százalék szerint az európai kötvénypiacára fájdalmas időszak vár.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy komoly ingyen reklámhoz jut a magyar turizmus azzal, hogy Németországban az egyik legnagyobb gyorséttermi lánc 800 üzletében vetítik a magyar utazási célpontokat bemutató videókat. Az online gazdasági lap hangsúlyozza: a német piac kiemelt fontosságú a magyar turizmus szempontjából, hiszen az onnan érkező turisták évente közel két millió vendégéjszakát töltenek Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×