INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kedvező feltételek a vízművek visszavásárlásához - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság információi szerint a héten akár be is jelentheti működésének elindítását a negyedik, állami mobilszolgáltató. Teljes a megállapodás a Fővárosi Vízművek Zrt. kisebbségi részvényeinek visszavásárlásáról - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Népszabadság információi szerint a héten akár be is jelentheti működésének elindítását a negyedik, állami mobilszolgáltató. Végleges döntés ugyanakkor még nincs, mert egyelőre a frekvencia-árverést megtámadó bírósági eljárásban sem dőlt el minden. A frekvenciatenderek eredményét a vesztes felek rendre megtámadják, ám a bíróságok ez idáig nem adtak helyt a felfüggesztésre irányuló kérésnek.

Minden pontban megállapodás született hétfőn a budapesti városházán a Fővárosi Vízművek Zrt. kisebbségi részvényeinek visszavásárlásáról - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint az önkormányzat számára kedvező feltételeket sikerült rögzíteni.

Az Index arról ír, hogy új térkép készült a Mariana-árokról, illetve a tágabb környezetét adó tengerfenék domborzatáról. A csoport mérése alapján készített térkép hússzor részletesebb, mint a korábbiak.

A Napi Gazdaság szerint nem kelendő az önkormányzati mentőcsomag. A helyhatóságok és az állam közötti feladat- és forrásmegosztás bizonytalansága miatt nem tolonganak az önkormányzatok pénzintézetüknél, hogy átalakítsák korábbi tartozásaikat.

A Pénzcentrum.hu egy európai felmérésről számol be, amelynek eredménye szerint minden országban három fő fogyasztói típus határozható meg: a takarékoskodók, az értékkeresők és a gondtalan vásárlók. Magyarországon azonban jelen van egy negyedik: mi a szokások rabjai vagyunk. Ez a típus általában a megszokott helyen veszi meg a szokásos termékeket, az akciós újságot pedig a boltban is használja.

Először szólalt meg konkrétan Magyarországról Michael Hasenstab, a magyar állampapírok legnagyobb intézményi tulajdonosa, a Franklin Templeton alapkezelő igazgatója - számol be a Portfolio.hu. Alapvetően optimistán nyilatkozik magyarországi befektetéseikről, mert úgy véli, hogy az IMF-megállapodás körüli akadályok csak felszíni ügyek, a valóságban a kormány azt teszi, amit az IMF kér. Mint mondta, azért is szereti a magyar befektetéseket, mert "mások utálják".
A címlapról ajánljuk