eur:
393.6
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kinevezte az államfő Németh Lászlónét, és felmentette Bencsik Jánost

Kinevezte nemzeti fejlesztési miniszterré Németh Lászlónét a köztársasági elnök. Schmitt Pál egyúttal - év végi hatállyal - megszüntette Bencsik János államtitkári megbízatását.

A Magyar Közlöny két legutóbbi számában megjelent határozatok szerint az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára kinevezte Németh Lászlónét december 23-i hatállyal nemzeti fejlesztési miniszterré.

Németh Lászlóné, aki eddig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt, Fellegi Tamást követi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) élén. Fellegi a jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként, és ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat.

Németh Lászlóné várhatóan december 28-án, szerdán teszi le miniszteri esküjét.

Schmitt Pál rendelkezett arról is, hogy Bencsik Jánosnak, az NFM klíma-és energiaügyért felelős államtitkárának megbízatása december 31-i hatállyal megszűnik. Bencsik János december elején közölte, hogy lemond államtitkári posztjáról. Az Origo internetes portál december 20-án arról írt, hogy a birtokába került lemondólevél szerint a rezsiköltségek befagyasztására vonatkozó kormányzati intézkedésekkel magyarázta távozását Bencsik János.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×