eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Véget értek a munkálatok a Margit hídon

A szorosan a Margit hídhoz köthető felújítási munkálatok véget értek - a többi között erről számol be Tarlós István főpolgármester. Néhány részfeladat azonban még hátra van, a hivatalos határidőt korábban a Fővárosi Közgyűlés 2012. június 15-re módosította.

A hídszerkezet rekonstrukciójával együtt az építészeti elemek is megújultak, miközben a híd kibővített, új funkciókkal gazdagodott - ennek részleteiről is beszél majd a mai eseményen a főpolgármester. A híd alatti kábeltolvaj-figyelő rendszer egy elektromos panelje hiányzik csak, a díszkivilágítás bekapcsolásával várhatóan ez is a helyére kerül.

December eleje óta egyébként a Margit híd minden eleme használható, miután megnyitották az átkelő pesti hídfőjének északi oldalán a felső rakpartról az alsóra vezető lehajtót, amit a Margit híd teljes felújítása miatt 2009 augusztusa óta nem használhatták az autósok.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak elmondta, hogy az átadás ellenére több, a felújítás eredeti munkaprogramjához nem szorosan kapcsolódó munkafázis átcsúszik 2012-re.

Hozzátette: jövőre fejezik be például a Jászai Mari téri park rendezését, az aluljárót lezárják, és gyalogosátkelőt építenek a helyére. A hivatalos határidő így a kapcsolódó beruházások miatt 2012. június 15. lesz.

A költségekkel kapcsolatban Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházási igazgatója elmondta, hogy bizonyos pótmunkák, többletanyag-felhasználások elszámolása még hátravan, de alapvetően a nettó 21 milliárdos kereten belül maradnak. Emellett fennmaradt egy 740 millió forintos kötbérigény, ennek sorsa a bíróságon dől el.

Szerző: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×