eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miről tárgyal ma Fellegi Tamás Oroszország harmadik emberével?

Oroszország első miniszterelnök-helyettesét fogadja ma Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. A sajtóban megjelent találgatások szerint a felek a Déli Áramlat gázvezetékről tárgyalnak.

A Parlamentben tárgyal ma Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Viktor Alekszejevics Zubkovval, az Orosz Föderáció első miniszterelnök-helyettesével. A megbeszélést díszebéd követi, majd az orosz miniszterelnök-helyettest Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja, ám a fejlesztési minisztérium közleménye szerint csupán udvariassági látogatáson.

A sajtóban megjelent találgatások szerint a felek a Déli Áramlat gázvezetékről tárgyalhatnak. Fellegi Tamás legutóbb szeptemberben járt Moszkvában, mikor Alekszej Millerrel, az orosz gázszállításokért felelős állami Gazprom vezetőjével tárgyalt. A tárcavezető akkor megállapodást kötött arról, hogy az orosz és a magyar fél - magyar vállalatok bevonásával - haladéktalanul megkezdi a Déli Áramlattal kapcsolatos stratégiai együttműködés további formáiról szóló egyeztetéseket.

Alekszej Miller többször is egyértelművé tette, hogy a Magyarországon is áthaladó Déli Áramlaton keresztül Oroszország 2015 decemberétől kezdené meg a gázszállítást Európába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×