eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Jobbik: A Fidesz feltörölte a padlót a KDNP-vel

A Jobbik szerint a lelkiismereti- és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló sarkalatos törvény hétfői "botrányos" zárószavazásakor "a Fidesz gyakorlatilag feltörölte a padlót a KDNP-vel" - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője.

Mirkóczki Ádám szerint ugyanis azzal, hogy hétfőn az utolsó pillanatban "Fidesz-nyomásra a kukába dobtak sok KDNP-nek különösen fontos módosító indítványt", azzal a nagyobbik kormánypárt nem csak a KDNP-t, hanem a saját szavazóit is cserbenhagyta.

A Jobbik szerint ugyanis "nem sok olyan van kormánypárti szavazó van, amely a Hit Gyülekezetét a történelmi egyházak rangjára emelné."

"Jó lenne ha a KDNP-ben lenne annyi gerinc, hogy a jövőben kicsit karakánabbul kiállnak a saját érdekeik mellett" - mondta Mirkóczki Ádám.

A Jobbik szóvivője szerint hétfőn újra kellet volna folytatni a törvényjavaslat vitáját, hiszen a zárószavazás előtt pár perccel egy teljesen új törvény érkezett a Ház elé. Hozzátette: álláspontjuk szerint a történelmi egyházaknak is nagyon kellemetlen, hogy "egy ilyen cionista biznisz-szektát történelmi rangra emeltek" mint a Hit Gyülekezete.

Az Országgyűlés hétfőn éjszaka fogadta el az új egyházügyi törvényt. A jogszabály értelmében az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete. Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők által jegyzett törvényjavaslatban eredetileg nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között, de a hétfőn éjjel megváltoztatott javaslatban már igen.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×