eur:
385.73
usd:
356.5
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Persányi: Az arculat helyreállítása a cél az Állatkertben

Az épületek többsége jó állapotban van a Fővárosi Állat- és Növénykertben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a főigazgató. Persányi Miklós közölte azt is, hogy az értékes műemléki épületek rekonstrukcióját elvégezték.

A száz évvel ezelőtt teremtett, magas művészi színvonalat képviselő arculat helyreállítása a cél a Fővárosi Állat- és Növénykertben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a 145 éves intézmény főigazgatója.

Persányi Miklós közölte: a látogatóterületen belül az épületek több mint 90 százaléka jó állapotban van. Az értékes műemléki épületek rekonstrukciójával végeztek, többet a hajdani tervek szerint építették újjá, lebontva a környezetidegen és műszakilag már tönkrement épületeket - fejtette ki.

A legnagyobb kihívás a műemléki jelleg összehangolása a korszerű állattartás feltételeinek megteremtésével - hangsúlyozta Persányi Miklós.

A főigazgató az újdonságokról elmondta, hogy tavaly év végén készült el a bivalyház és zsiráfház. A gorilla- és orangutánbébik után most a tigriskölykök az intézmény sztárjai - tette hozzá.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×