eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Budapest legsúlyosabb problémái Tarlós "fehér könyvében"

Tarlós István főpolgármester kiadta a szociálliberális városvezetés hagyatékát összefoglaló Fehér Könyvet, hogy lezárja a múltat. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint azonban súlyos tévedés, hogy a koalíció csak adósságállományt hagyott maga után.

A szociálliberális városvezetés után maradt 50 legsúlyosabb problémát felsoroló Fehér Könyv célja Tarlós István főpolgármester szerint csupán az, hogy a közvélemény is megismerhesse a fideszes vezetés eredményeinek viszonyítási alapját. "Neveket vagy konkrét személyekre szóló vádakat ne is keressenek ebben az anyagban" - jelentette ki..

Az újságíróknak kiosztott füzet a legtöbb fővárosi céggel - például a BKV-val, a Fővárosi Közterület Fenntartóval, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizeivel - kapcsolatos, a sajtóban már rég napvilágot látott ügyek mellett arról is ír, hogy Budapest jelenlegi adósságállománya a BKV tartozásaival együtt több mint 1000 milliárd forint.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője viszont súlyos tévedésnek tartotta, hogy a szociálliberális városvezetés csupán adósságállományt hagyott volna maga után. "Ezzel szemben mintegy két-háromezer milliárdnyi felhalmozott vagyon áll, ezzel szemben áll egy mintegy 300 milliárdnyi részvényvagyon és különböző készpénzvagyon" - fogalmazott.

A felelősséggel kapcsolatos kérdésre Horváth Csaba úgy fogalmazott: vállalják az elmúlt ciklusok fejlesztéseit. Hozzátette: három év három hónap múlva a szocialisták is készítenek egy Fehér Könyvet Tarlós István hivatali idejéről, ám szerinte ez sokkal rosszabb hagyatékról szól majd, mint a most kiadott felsorolás.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×