eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Rémálom és fantázia - összecsapás a Semmelweis-terv kapcsán

Az MSZP-s Horváth Csaba cinikusnak és hazugnak tartja a szerdán életbe lépett Semmelweis-tervet. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint azonban a szocialista politikusnak túl élénk a fantáziája.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Semmelweis-terv nem ad megoldást az egészségügy valódi problémáira, így nem kezeli az orvos-elvándorlást vagy az ápolók pályaelhagyását.

"El akarják vonni a főváros 12 önkormányzati tulajdonú kórházát, és a korábbi kormányhatározatokból, előterjesztésekből továbbra is az tűnik ki, hogy a matematika nyelvére lefordítva 12 önkormányzati kórházból, annak a kétharmadát bezárva, nagyjából nyolc ajtajára kerülhet lakat, amit mi nem tudunk elfogadni, és felszólítjuk Tarlós Istvánt és Orbán Viktort, hogy az egészségügy felszámolását képező terveiket gondolják újra, ezt a rémálmot pedig vonják vissza" - fogalmazott.

Horváth Csaba kórházbezárásokról szóló nyilatkozatára Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a következőképp reagált: "mindig tiszteltem a fantáziáját".

A kormány által elfogadott Semmelweis-tervről egyébként korábban Szócska Miklós úgy fogalmazott: funkciót válthatnak egészségügyi intézmények, de nem szűnik meg egyik sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 14:12
×
×
×
×