eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Szállodai szoba bérlése a képviselőknek - lapszemle

A Népszabadság a képviselők átlagfizetéséről közöl cikket, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy a kormány "jutalmazná" azokat, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak.

Bruttó hatszázezer forintos átlagfizetés, megszűnő költségtérítés, szigorú kilométer-elszámolás hivatali benzinkártyára, a parlament által bérelt lakás vagy szállodai szoba - a Népszabadság értesülése szerint ezekre a szigorításokra számíthatnak a parlamenti képviselők a hamarosan elkészülő, az Országgyűlés létszámáról és a képviselők javadalmazásáról szóló sarkalatos törvényben. A Fideszen belül még vita van arról, hogy az új szabályok jövőre, vagy csak 2014-től lépjenek életbe.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy kormányzati elképzelés értelmében jutalmaznák azokat, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak. A lap emlékeztet Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, melyek szerint a nyugdíjrendszer átalakításának a végére az életpályamodelleket úgy szerveznék át, hogy az utolsó tíz, munkában töltött év nagyobb súllyal essen latba, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat.

Kecskeméten építene gyárat az olasz Iveco, a Daimler pedig duplájára bővítené a jelenleg is épülő üzemét - értesült a Napi Gazdaság piaci forrásokból. Egyik beruházásról sem született még döntés, de a Daimlernek már konkrét tervei vannak, és amennyiben megszületik a végső döntés a beruházásról, már csak az építési engedélyeket kell beszereznie a német autógyártónak.

Az Index.hu a Budaörsi úti buszsávról ír. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere azt írta, az agglomerációból nem szórakozni járnak az emberek naponta a fővárosba, hanem a megélhetésüket keresik, mellesleg pedig Budapesten adóznak. Ezért pedig ők és munkaadóik "joggal várják el, hogy az általuk megtermelt értékekért cserébe a főváros ne másodrendű, "kiszorítandó" állampolgárként tekintsen rájuk". A "középkorban Szent István egyszer már kijelölte Magyarország fővárosát. Nem Buda volt az. Nyilván akkor is csak egy sáv vezetett be a városba..." - így zárul a levél.

Pénzcentrum.hu egy felmérést közöl, amely szerint az elmúlt évek pesszimizmusa kezd alábbhagyni a hazai mikro- és kkv-szegmens szereplőinél: egyre több cég véli úgy, hogy a közeljövőben javulni fognak a vállalkozások kilátásai. A pozitív kilátások ellenére ugyanakkor a magyar kkv-k még mindig előszeretettel kötik le megtakarításaikat rövid távra - feltéve persze, ha nem élik fel azokat.

Miért Budapest a legolcsóbb város? - teszi fel a kérdést a Portfolio.hu. Reális-e a befektetők határtalan lelkesedése Lengyelország iránt? Valóban sokkal vonzóbb a lengyel piac, mint a magyarországi? Válaszok a cikkben.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×