eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

A Honvédkórház lesz az egyik sürgősségi központ

A Honvédkórház lesz az egyik fővárosi sürgősségi központ - erősítette meg az InfoRádiónak az intézmény megbízott főigazgatója.

A kormány által kedden elfogadott Semmelweis-terv értelmében Budapesten három sürgősségi központot alakítanak ki. Az InfoRádió megtudta, hogy az egyik a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ lesz.

Az információt megerősítette Schandl László orvos ezredes, megbízott főigazgató, aki elmondta: a kórház Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb sürgősségi osztályával rendelkezik, ha kell, akár azonnal el tudják látni a feladatot.

A főigazgató egy dolgot emelt ki: a sürgősségi ellátó központi cím nagyjából 30 százalékos betegforgalom-növekedést eredményezne, ehhez hozzá kell igazítani a teljesítményvolumen-korlátot.

Schandl László hangsúlyozta: nincs szükség plusz anyagi forrásra, csak a már meglévő forrásokat kell átcsoportosítani. Összeget viszont nem kívánt mondani; ezt akkor tudják kiszámolni, ha kiderül, pontosan mekkora térség tartozna a Honvédkórházhoz. Kiemelte: az ügyeleteket is el tudják látni, nem szükséges új orvosokat vagy ápolókat felvenniük.

Azt egyelőre nem tudni, mely másik két kórház lehet még sürgősségi központ a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×