eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Rogán: Minden fővárosi cégnél megvalósul a bérkompenzáció

a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló valamennyi cégnél megvalósult a bérkompenzáció - közölte Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a főváros gazdasági bizottságának elnöke, az MSZP aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Rogán Antal tájékoztatása szerint több mint 8 órát foglalkoztak a főváros összes cégének mérlegbeszámolójával, illetve üzleti tervével, annak során részletesen vizsgálták a bérkompenzáció megvalósulását.

Mint mondta, ez gyakorlatilag minden fővárosi cégnél megtörtént, egy kivétel van, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI), ahol annyira rossz volt az anyagi helyzet, hogy az üzemi tanáccsal megtárgyalva azt a döntést hozták: az első félévi üzleti terv, illetve bevétel fényében fognak erről utólag dönteni.

A fideszes politikus hozzátette: tekintettel arra, hogy a BTI első negyedéves számai elég jók voltak - ez már kiderült a bizottsági ülésen -, a társaság vezérigazgatója jelezte, nagy valószínűséggel ők is meg fogják tenni visszamenőlegesen a bérkompenzációt.

Rogán Antal közlése szerint megnyugtató a helyzet, mivel a főváros az összes önkormányzat között a legnagyobb foglalkoztató az egész országban, így ha itt megtörtént a bérkompenzáció, akkor az jelentős előrelépés.

Az MSZP szerdán azt közölte: javasolja, hogy legalább az infláció mértékével megegyező mértékű béremelést kapjanak a fővárosi önkormányzati cégeknél dolgozók közül azok, akiknek a bére bruttó 300 ezer forint alatt van.

Az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés nem fogadta el, György István főpolgármester-helyettes arra hivatkozott, hogy az indokolatlan lenne, miután a bérkompenzáció mindenütt megtörtént vagy meg fog történni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×