eur:
401.41
usd:
367.39
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Bakondi és Szalai elégedett katasztrófavédelmi kommunikációs gyakorlattal

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője és Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint is jól sikerült a szerdai katasztrófavédelmi kommunikációs gyakorlat, a részt vevő médiumok komolyan vették a feladatot.

Bakondi György a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt mondta, a cél az volt, hogy a tájékoztatórendszert teszteljék, mert a katasztrófahelyzetekben meg kell előzni a pánikot és a tájékozatlanságot. Ilyen esetekben nagy szerepe van annak, hogy a hiteles információk gyorsan, minél több emberhez eljussanak - tette hozzá.

Hangsúlyozta, nagyon fontos lépés, amelyet most megtettek, mert korábban ilyen jellegű riasztórendszere az OKF-nek nem volt. Tízezres nagyságrendű visszajelzés érkezett a főigazgatósághoz, a nemzetközi média is figyelemmel kísérte az eseményeket, az OFK honlapját pedig jóval többen nézték meg, mint egy szokványos napon - számolt be a főigazgató, hozzátéve: ez is azt jelzi, hogy érdekelte az embereket a gyakorlat, fejlődik az öngondoskodás.

A következő gyakorlat nyáron lesz, amelybe Bakondi György elmondása szerint már a mobilszolgáltatók is bekapcsolódhatnak.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a műsorban azt hangsúlyozta: az új médiatörvény lehetőséget teremt arra, hogy a katasztrófavédelem közvetlenül tájékoztathasson a közmédia rendszerén keresztül. A katasztrófavédelem és az NMHH megállapodása rögzíti, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben kinek milyen feladata van, ezt a hatóság ellenőrzi, a szerdai próba során az derült ki, hogy a résztvevők be tudják a forgatókönyvet tartani.

Az NMHH elnöke az OKF vezetőjéhez hasonlóan szintén azt hangsúlyozta, hogy sikeres volt a próba, és mint mondta, bízik abban: a rendszerhez a helyi médiumok is csatlakoznak majd. A rendszert félévenként tesztelik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×