eur:
389.77
usd:
363.3
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Figyelmeztet a meteorológus: még júniusban is fagyhat

Májusban nem meglepő, sőt, még június elején is előfordulhat, hogy fagypont alá esik a hőmérséklet éjszaka - mondta az Országos Meteorológia Szolgálat meteorológusa. Az elsődleges felmérések szerint csak Szabolcsban 18 milliárd forintos árbevétel-kiesést okozott az egy héttel ezelőtti fagy.

Az előttünk álló hat-hét napban fagyra nem kell számítani, hiszen nedvesebb és enyhébb levegő lesz felettünk. Ez azt jelenti, hogy a legalacsonyabb hőmérséklet a legrosszabb esetben sem csökken öt fok alá, jellemzően tíz fok körül lesz - mondta Pátkai Zsolt meteorológus.

A szakember szerint nemcsak májusban nem meglepő a hajnali fagy, de oz ország északi, északkeleti térségeiben még június első napjaiban is majdnem öt százalékos ennek az esélye. Hiszen a fagyosszentek is  még csak most jönnek - emlékeztetett.

Mint mondta, hét napra készítenek prognózis - ekkora időszakra lehet valamelyest meghatározni, hogy van-e fagyveszély. Két-három napra előre azonban még biztosabb előrejelzést tudnak adni ezzel kapcsolatban - tette hozzá Pátkai Zsolt meteorológus.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×