eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A közösségi zenehallgatást forradalmasíthatja egy új magyar találmány

A közösségi zenehallgatás szabályait alakítja át az az új magyar találmány, amely az éttermekben, bárokban és szórakozóhelyeken hallható háttérzene kiválasztásba vonja be a jelenlévőket.

A Noispot névre keresztelt berendezés egy internetkapcsolattal rendelkező, zenéket tartalmazó dobozból áll, a rendszer másik eleme pedig az a vezérlőszoftver, amely a látogatók okostelefonjára telepítve mutatja meg a választható számokat. A szoftver segítségével minden látogató egyfajta lemezlovassá válhat, szavazhat arról, hogy a lejátszási listákból milyen zenék és mikor legyenek hallhatók. A lejátszás sorrendjénél a rendszer több szempontot is figyelembe vesz - például, hogy ne legyen túl sok ismétlés -, de elsősorban a szavazatok száma szerint rendezi a dalokat.

A Noispot működését néhány hónappal ezelőtt a budapesti Rézangyal Bistróban mutatták be a közönségnek. A találmány hamarosan a világ több nagyvárosában is működni fog - közölték a rendszer fejlesztői, akik szerint a szórakozóhelyek többségének az a tapasztalata, hogy a megfelelően válogatott zenékkel még a vendégek is tovább maradnak, és még többet is fogyasztanak.

A rendszer szoftvere a válogatáson túl meg is jegyzi a felhasználó egyéni ízlésvilágát, így ha valaki akár egy külföldi út során Noispot állomással felszerelt vendéglátóhelyre érkezik, a zene automatikusan a vendég korábbi választásaihoz igazodik.

A 21. századi wurlitzerként is értelmezhető hálózati zenelejátszó Magyarországon kívül Ausztriában működik, a berlini és a londoni bevezetésről pedig folynak a tárgyalások.

"Idén összesen 270 étterem és szórakozóhely bekötését tervezzük. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy 2015-re világszinten is markáns lefedettséget érhetünk el" - hangsúlyozta Márai László, a Noispot társalapítója.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×