eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: "Vereséget mértek ránk, de nem győzték le a hitünket"

"Azt kérjük a demokratikus ellenzéktől, hogy bojkottálja az Alkotmány előkészítését. Országos népi kezdeményezést indítunk azért, hogy a Parlament bocsássa népszavazásra az új alkotmányt" - mondta Gyurcsány Ferenc az általa vezetett új MSZP-s platform pénteki megalakulásakor.

"Igazán rendesek vagytok, hogy vártatok rám másfél évet, én is vártam rátok" - kezdte Gyurcsány Ferenc a beszédét a Demokratikus Koalíció platform pénteki megalakulásakor. "Csak abban a világban születnek új dolgok, amelyek szabaddá teszik az embereket, és támogatják a gondolat szabadságát" - mondta Gyurcsány a kapcsolat.hu tudósítása szerint.

"Azt üzenem a magyaroknak, hogy merjenek szabadok lenni, és védjék meg a szabad Magyarországot" - vélekedett a volt miniszterelnök. Hozzátette: "Tudom, hogy nehéz volt az elmúlt húsz év, de ne visszafelé keressük az utat".

Sokak szemében a szabadság rendje bűnbakká vált, és a mostani miniszterelnökkel az élen új rendszerváltásról papolnak. Arra biztatok mindenkit, hogy erre határozottan mondjon nemet - emelte ki Gyurcsány. "Nem a szabadsággal van baj, hanem velünk, akik nem tudtuk megfelelően berendezni a szabadság világát".

"Orbán kormánya nem tehetségtelen szemfényvesztésből és bűnbakkeresésből. De hiányzik belőlük a szakértelem, a kormányzóképesség, a realitásérzék, a humorérzék és a tisztesség" - mondta. "Ez önmaga nagyságától elszédült, bumfordi kormány. Olyan kormány ez, amelyre Európában azt mondják: Itt vannak az új barbárok."

"Az új Alkotmány nem az államhatalom okos megosztására, hanem a központi hatalom megalkotására készül. Mi nem kérünk Orbán Viktor új alkotmányából" - mondta a platform elnöke. "Isten az imáinkba, és nem az Alkotmányba való" - zárta a gondolatot.

"Azt kérjük a demokratikus ellenzéktől, hogy bojkottálja az Alkotmány előkészítését. Országos népi kezdeményezést indítunk azért, hogy a Parlament bocsássa népszavazásra az új alkotmányt" - mondta Gyurcsány.

"Orbán Viktor a demokratikus Magyarország ellenfele lett, tehát a mi ellenfelünk" - jelentette ki Gyurcsány. Szerinte azonban ez sem törte meg a demokraták táborát, a Köztársaság híveit. "Vereséget mértek ránk, de nem győzték le a hitünket" - tette hozzá.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×