eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Három járatot töröltek a Ferihegyi repülőtéren

Reggel három járatot töröltek a Ferihegyi repülőtéren az újabb brit légtér zár miatt. Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban hangsúlyozta: a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék nem akadályozza a légiközlekedést.

Közben Londonban részlegesen megnyitották a két legforgalmasabb repülőteret, de a forgalmat továbbra is korlátozzák. Heathrow-t és Gatwicket az izlandi vulkánkitörés újabb hamufelhője miatt az éjjel zárták le. A brit országos légi irányítási szolgálat közölte: elsősorban az érkező forgalmat kell korlátozni. Gatwickről - magyar idő szerint 14 óráig - nem szállhatnak le a gépek. Heathrow-n, ahonnan a British Airways közlekedtet budapesti járatokat, fogadják az érkező járatokat is, de az óránkénti leszállások számát 30-ra korlátozták az átlagos 42-ről. Hollandiában reggel 6 órától délután 2 óráig tart a légtérzár az amszterdami Schiphol és a rotterdami repülőtéren. Az izlandi vulkán hamuja április közepe óta okoz gondokat a légi közlekedésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×