eur:
388.49
usd:
360.83
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Õrizetbe vették Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót

Õrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este - erősítette meg Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - mondta Tafferner Éva.

A BKV-ügyben érintett Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest a BKV-üggyel összefüggésben péntek délután.

A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói Hagyó Miklós mellett előállították korábbi sajtófőnökét, Horváth Évát, és Lelovics Ottót, a volt főpolgármester-helyettes egykori kommunikációs igazgatóját is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozói Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt állították elő.

Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy mint a főváros közlekedési ügyekért felelős egykori alpolgármestere közvetlenül, vagy közvetítői útján utasításokat adott a BKV Zrt. vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetői részére, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

A rendőrség közleménye szerint a volt főpolgármester-helyettes nyomására született az a szerződés, mely a HÉV utastájékoztató rendszerét volt hivatott megvalósítani. A szolgáltatás ugyan elindult, de az alapvető elvárásoknak sem felelt meg, az el nem végzett munka ellenére a férfi nyomásgyakorlása következtében a munka igazolást nyert a BKV által, a kivitelező cég így jogtalanul jutott mintegy 40 millió forinthoz.

Hagyó Miklós gyanúsítható továbbá azzal, hogy utasította a BKV Zrt. vezetőit, hogy egy tanácsadó céggel szerződést kössenek, egy, a 4-es Metro beruházással kapcsolatos tanulmány elkészítésére, 50 millió forint értékben. Az elkészült tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a BKV Zrt. részére, mert azt a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított költségkeretből, a gyanúsítottnak kellett volna rendeznie - teszik hozzá.

Lelovics Ottó megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy nyomására a BKV Zrt. vezetői elérték, hogy a férfit egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztatta úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV Zrt. fizette a férfi bérköltségét, mintegy havi két millió forint értékben.

Lelovics Ottó utasításokat adott a BKV Zrt. vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező különböző szintű vezetői részére, szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, melyek a BKV Zrt-nek különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak - olvasható a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint Horváth Éva megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kihasználva a Budapesti Főpolgármesteri Hivatalban betöltött beosztását rábírta a BKV Zrt. vezetőit, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen és indokolatlan szerződéseket kössenek. A BKV Zrt. szerződést kötött egy kft-vel a "BKV kismamabérlet" című promóciós film elkészítésére, melynek értéke mintegy 10 millió forint volt.

A BKV Zrt. soron kívül kifizette a számlát a kft. részére anélkül, hogy a kisfilm megszületett volna. Horváth Éva közreműködött továbbá egy Mikulás napi rendezvény szerződésének létrejöttében, 11 millió forint értékben, mely összeget a BKV Zrt. soron kívül úgy fizetett ki, hogy teljesítésigazolás nem történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×