eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Amiről már a jövő héten szavazhatnak a Parlamentben

A Fidesz célja, hogy az Országgyűlés május 20-i ülésén már szavazni lehessen a parlamenti létszámról, a közbiztonságról, a kettős állampolgárságról és arról a törvényjavaslatról is, amely iskolalátogatáshoz köti a családi pótlékot - mondta a Fidesz elnöki stábjának vezetője az InfoRádiónak. Szijjártó Péter hozzátette: egy évre emelkedhet a legalacsonyabb büntetési tétel a pedagógusok ellen elkövetett bűncselekmények esetén.

A parlamenti képviselők létszámának csökkentéséről, a három csapás törvényről, a családi pótlék fizetésének iskolalátogatáshoz kötéséről és a kettős állampolgárság kérdéséről már az Országgyűlés május 20-i ülésén lehetne szavazni a Fidesz tervei szerint - mondta az InfoRádiónak a párt elnöki stábjának vezetője.

A három csapás törvénynek - magyarázta Szijjártó Péter - része lesz a tanárok, postások és egyéb közfeladatot ellátó személyek bántalmazásának komolyabb szankcionálása is. Világos, hogy a jelenlegi szabályozás nem jelent visszatartó erőt, ezért a Fidesz azt javasolja, hogy pedagógusok megverése esetén a büntetési tétel alsó határa növekedjen egy évre.

A tervezetnek természetesen illeszkednie kell a büntető törvénykönyv egészébe, magasabb rendű szabályokkal nem ütközhet - tette hozzá a politikus, megjegyezve: annak lehetőségét is megvizsgálják, hogyan lehetne a kis- és fiatalkorúakat visszatartani az efféle bűncselekményektől.

Szijjártó Péter hozzáfűzte: a Fidesz tervei között szerepel a bürokrácia visszaszorítása is, szeretnék elérni, ha gyorsabbá válna a bírói ítélkezés. Remélik, hogy ebben együtt tudnak majd működni a bírói karral.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×