eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Lendvai Ildikó Sólyom Lászlótól vár segítséget a Jobbik miatt

Az MSZP elnöke szerint az Országgyűlés alakuló ülésének méltóságát és a demokrácia értékrendjét veszélyezteti, hogy a Jobbik képviselői a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben kívánnak pénteken megjelenni. Lendvai Ildikó a köztársasági elnök fellépését várja az ügyben.

Az MSZP leköszönő elnöke a Sólyom Lászlónak írt nyílt levélben arra kéri az államfőt, hogy figyelmeztesse a magyar demokrácia írott és íratlan szabályainak tiszteletben tartására a Jobbik politikusait. Lendvai Ildikó szerint a párt politikusai azt kívánják jelezni, hogy továbbra is egyetértenek a Magyar Gárda törvénytelen működésével és mindenképpen szabálysértésről van szó.

Egyben azt is kéri Sólyom Lászlótól, hogy tájékoztassa a közvéleményt álláspontjáról és tervezett lépéseiről. Vona Gábor, a Jobbik elnöke korábban megerősítette: fekete mellényben és fehér ingben jelenik meg az Országgyűlés pénteki alakuló ülésén, de a frakcióból csak ő viseli majd ezt az öltözetet. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: az ügyben Sólyom László illetékes, mivel az Országgyűlést a köztársasági elnök hívja össze.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×