eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fodor Lajos: Ekkora botrányt még nem élt meg a honvédség

A Magyar Honvédség egykori parancsnoka szerint elképzelhetetlen, hogy ilyen összegű pénzek eltűnéséről csak egy-két ember tudott. Fodor Lajos volt ausztrál nagykövet az InfoRádiónak azt mondta: 38 éves pályafutása során nem látott a honvédségnél ilyen nagy botrányt.

Megdöbbentette és elszomorította Fodor Lajost, a Magyar Honvédség volt parancsnokát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) kitört botrány. Az egykori ausztrál nagykövet szerint a történtek óriási erkölcsi kárt okoztak az egyetlen magyar katonai tanintézetnek.

"Nagyon bízom abban, hogy ebből nem fognak mélyreható következtetéseket levonni, hiszen egy-két ember törvényellenes cselekedetei nem rombolhatják le teljesen a honvédség nimbuszát" - mondta Fodor Lajos. Hozzátette: harmincnyolc évig volt katona, de nem emlékszik olyan ügyre, aminek kapcsán tábornokokat vettek volna őrizetbe.

A ZMNE rektorának előzetes letartóztatásával kapcsolatban Fodor Lajos azt mondta: az talán érthető lett volna, ha Szabó János olyan korrupciós ügybe keveredik, ami a szakmájával összefügg, "ha valakinek ötmillió forintért doktori címet ad. De az, hogy egy szállítmányozási céggel hogy kerülhet kapcsolatba egy rektor, azt fel nem tudom fogni" - jegyezte meg.

A honvédség volt parancsnoka megjegyezte: elképzelhetetlen, hogy ekkora összegek - körülbelül kétmilliárd forint - eltűnéséről a Honvédelmi Minisztériumban csupán egy-két ember tudott.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×