eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szigorítással az ámokfutók ellen

Csütörtökön egyeztet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egészségügyi tárcával és a szakmai szervezetekkel a sportlövőkre vonatkozó szabályok szigorításáról. A megbeszélés nyomán pszichológiai alkalmassági vizsgára kötelezhetik a sportlövőket, illetve szigoríthatják a fegyvertartás szabályait.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium kizárólag a sportlövészettel kapcsolatos szabályokról fog csütörtökön egyeztetni az egészségügyi tárcával és a szakmai valamint civil szervezetekkel - mondta a távirati irodának Forgács Imre. A tárcavezető egyébként továbbra is fenntartja, hogy általánosságban a fegyvertartási szabályok az európai normáknak megfelelőek és kellően szigorúak.

A szigorításról egyébként már február eleje óta egyeztetnek. Az eddigi javaslatok között szerepel, hogy tegyék kötelezővé a sportlövők esetében is a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot, illetve, hogy a sportolók ne vihessék magukkal a fegyverüket, hanem azt csak az adott klubban, egy e célra kijelölt zárt tárolóhelyen tarthassák.

A pszichológiai vizsgálat szükségességét hangsúlyozta a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke is. Krzyzewsky Miklós ugyanakkor közölte: nem biztos abban, hogy a pécsi lövöldözés gyanúsítottja, illetve a múlt héten elfogott S. Ábel fennakadt volna ezen a vizsgálaton.

Álláspontja szerint ennek a vizsgálatnak ki kell terjednie a fegyvertartási engedélyt kérő közvetlen környezetére is, mert a kérelmezőt a vele együtt élők ismerik a legjobban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×