eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Milliókért védték Gyurcsányt - lapszemle

Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja a Magyar Nemzet.

A megbízási szerződést 2007-ben kötötték a Kovács Kázmér Ügyvédi Irodával, amelynek a MEH közel nyolc millió forintot fizetett ki. A lap megkeresésére Kovács Kázmér ügyvéd elmondta, hogy a szerződés már megszűnt a MeH-hel, így nem tudja, jelenleg ki védi a perben a volt miniszterelnököt. A bírósági ügy márciusban folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

A Népszabadság arról ír, hogy az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során, így Újbuda baloldali vezetése nem vádolható hűtlen kezeléssel. A lap szerint keresztülhúzhatja a XI. kerületi Fidesz számításait az a két, tavaly nyár végén született, nyomozást megszüntető határozat, amelyet eddig a hatóságok éppúgy eltitkoltak a nyilvánosság elől, mint a feljelentő, Schneller Domokos, az ellenzéki párt helyi képviselője.

Az Index egy időseknek indított internetes tanfolyamról számol be. Azt írják, ahogy öregszik a társadalom, úgy válik egyre fontosabbá, hogy az idősek minél tovább aktívak maradjanak - ez nemcsak a fiataloknak jó, hanem az időseknek is, mert így tovább maradnak a munkaerőpiacon, és nem unatkoznak annyit. De hatvan fölött elkezdeni ismerkedni az egérrel, a Skype-pal meg a YouTube-bal a legszebb, egyben a legnagyobb kihívások közé tartozik.

A Napi Gazdaság elemzőkre hivatkozva azt írja, hogy a Fiathoz tartozó Alfa Romeo márka túlélésének egyedüli esélye, ha megszüntetik prémium státusát és tömegautóvá teszik. Az anyavállalatnál nem titkolják, hogy elegük van az 1986-ban a cég tulajdonába került márka vergődéséből: a vállalat ugyan nem ad meg részletes adatokat, de elemzők szerint az Alfa évek óta csak nyeli a pénzt.

A Világgazdaság arról ír, hogy katasztrofálisan indult a szezon a magyarországi sípályák számára a karácsonyi melegfront miatt, azóta azonban szinte minden hét végén tömegek lepik el a téli sportközpontokat. Mindezek fényében a nagyobb üzemeltetők az idei szezonban nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A penzcentrum.hu beszámol arról, hogy bár duplájára nőtt januárban a bejelentett új állások száma decemberhez képest, mégis több lett a nyilvántartott álláskeresők száma, már 653 ezren vannak munka nélkül A harmincezer bejelentett állásból húszezer támogatott állás - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) januári munkaerő-piaci adataiból. A legnagyobb arányban az állásukat elsősorban az egyéb közösségi, személyi szolgáltatás, a mezőgazdaság, vadgazdálkodás és erdőgazdálkodás, az építőipar, a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás és a kereskedelem, járműjavítás területén dolgozók vesztették el januárban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×