eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Árhullám: harmadfokú a készültség a Körösön

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Fekete-, a Fehér- és a Kettős-Körös mentén. Az árhullám a vízgyűjtő területen az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és a hó olvadása miatt indult el a kelet-magyarországi folyókon.

Az országban összesen 384 kilométeren fokozott a védekezés; az észak-magyarországi folyók többségén elsőfokú a készültség, a Túron azonban már elrendelték a másodfokot.

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az Inforádiónak elmondta: több egymást követő árhullám miatt emelkedett a vízállás a harmadfokot meghaladó szintre. Bak Sándor arra számít, hogy a várható lehűléssel javul a helyzet a Körösökön. Hozzátette: a térségben a belvíz is gondot okoz; már 3 szakaszon másodfokú a készültség, ami azt jelenti, hogy folyamatos szivattyúzásra van szükség.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×