INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Orvhalászokat mentettek a vízirendőrök a Tisza-tónál

InfoRádió / MTI
Vízirendőrök mentettek ki a befagyott Tisza-tóból Abádszalók térségében négy embert ladikostól, akikről kiderült, hogy orvhalászok - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság (TVRK.

A vízirendőrség kiskörei őrsétől egy abádszalóki lakos kért segítséget, mert több ismerőse éjszaka egy ladikkal halászni ment az ottani öbölbe, és a reggeli órákra még nem ért haza - ismertette a néhány nappal korábban történt esetet a TVRK bűnügyi osztályvezetője.

Kurdics Zoltán alezredes tájékoztatása szerint a keresésre indult vízirendőrök megállapították, hogy a négy helyi férfi által használt vízi folyosó a hajnali órákban befagyott. A halászok a ladikjukkal együtt ott ragadtak, így az életük is veszélybe került, mivel a nappali hőmérséklet is fagypont alatt maradt.

A vízirendőrök ezután a jég fogságába rekedteket a befagyott ladikból kimentették, ám a csónak átvizsgálása során nagy mennyiségű élő halat és hálót találtak.

Emiatt négy férfit előállították, majd a nyomozói szemlét követően a több, mint 40 kilogramm, 32 ezer forint értékű élő halat, valamint az elkövetéshez használt ladikot és halászati eszközöket lefoglalták.

A kimentett rapsicok ellen lopás vétsége miatt büntetőeljárást indítottak, akiknek emellett több szabálysértés elkövetése miatt is felelniük kell.

A címlapról ajánljuk