eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

A Nabucco-vezeték lesz holnap az Országgyűlés témája

A Nabucco-földgázvezetékről szóló kormányközi megállapodás jóváhagyásáról dönthet holnap kezdődő kétnapos ülésén az Országgyűlés. A 2010-es költségvetés részletes vitáját a tervek szerint kedden tartják.

A Magyarország, Ausztria, Bulgária, Románia és Törökország között a Nabucco Projektről létrejött megállapodást júliusban Ankarában írták alá az érintett országok vezetői, köztük Bajnai Gordon miniszterelnök. A kormányközi megállapodás szerint minden résztvevő állam biztosítja a megfelelő keretet ahhoz, hogy a vezeték teljes hosszán azonos feltételekkel lehessen földgázt szállítani.

Emellett döntés várható az Európai Unió és az Egyesült Államok között, az utasnyilvántartási adatokról szóló megállapodás ügyében. Az előterjesztés szerint az eredeti negyven év helyett 7 plusz 8 évig lehet az európai utasok adatait tárolni. Holnap lesz a zárószavazása a vízgazdálkodásról szóló törvénymódosításnak, amelyet korábban a köztársasági elnök visszaküldött megfontolásra az Országgyűlésnek. Sólyom László azt kifogásolta, hogy a módosítás miatt veszélybe kerülhet a magyar felszín alatti vízbázis.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell - cikkünk frissül

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell" - cikkünk frissül

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Tartson velünk, cikkünk folyamatosan frissül!

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×