eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lengyel Zoltán öngyilkosságot kísérelt meg, de él

Öngyilkosságot kísérelt meg tegnap Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő, a politikust rövid kórházi kezelés után már ma hazaengedték.

A Fidesz volt országgyűlési képviselőjét hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt májusban nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Lengyel Zoltán nyugtatókkal kísérelt meg öngyilkosságot, de felesége rátalált és még időben kórházba tudták vinni. A politikus elmondta: búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben leírta, hogy úgy érzi: a rendőrséggel és ügyészséggel szemben magára maradt az ellene folyó eljárásban.

Mint írta, nem követett el bűncselekményt, szabálysértést viszont igen, és ezért vállalja a felelősséget. Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány tett feljelentést 2007 júliusában, mert a BRFK közlése szerint megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. Az akkor fideszes képviselő személyes iratok nélkül vezette az autóját. Lengyel Zoltán akkor azt mondta: a rendőrök kirángatták az autójából és megütötték.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×