eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Szocialista képviselő veje a vesztegetéssel gyanúsított centrumos

A Heti Válasz úgy tudja, hogy Filló Pál MSZP-s országgyűlési képviselő veje Dudás Gábor, akit a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgató-helyetteseként nyáron meggyanúsítottak.

A terézvárosi közterület-felügyelet előzetes letartóztatásban lévő ex-vezetője, Farkas Kálmán 2008-2009-ben minden hónap elején ösztönzési pénzt fogadott el a Centrum Parkoló Kft. munkatársától, hogy három - ugyancsak gyanú alá vont - beosztottja minél több autóst sújtson kerékbilincs-büntetéssel. Az ügyben érintett cégcsoportban Gyurcsány Ferenc Amőba mozgalmának egykori finanszírozói is megjelentek - a Centrum ettől függetlenül kiszorulhat a budapesti utcákról.

Hónapok óta nem fizet bérleti díjat az országos Magyar Szociáldemokrata Párt-központnak is otthont adó ferencvárosi irodáért a szocialista frakcióban ülő milliárdos üzletember, Kapolyi László által létrehozott alapítvány - írja a HVG. Kapolyi a hetilapnak azt mondta, ő is csak a múlt héten értesült a problémáról, amelyet ígérete szerint rendezni fognak. Annak ellenére, hogy a cikk szerint a párt több aktivistája sem látja garantáltnak, hogy az MSZDP képes lesz indulni a jövő évi országgyűlési választásokon, a partvonalra szorult baloldali politikusok közül jó néhányan ebben a pártban látják a visszatérés lehetőségét.

A bedőlő kis autókereskedések piacát átvéve, a válságban még tovább erősödnek a sokmárkás hazai díler-csoportok - írja a Figyelő. Az évek óta tartó márkakereskedői koncentrációt felgyorsította a válság. Az első félévben több mint egyharmaddal kevesebb új kocsi kelt el, mint tavaly ez idő alatt, és az egész éves prognózis még sötétebb. A borúlátóbb előrejelzések szerint a dílerek ezerre becsült száma meg fog feleződni, és az értékesítési pontok egyharmada el fog tűnni a következő két három évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×