eur:
389.42
usd:
361.89
bux:
68653.63
2024. május 7. kedd Gizella

Idén novemberben elmarad a szokásos nyugdíjemelés

Várhatóan nem lesz novemberben nyugdíjemelés, így az ellátások idén mintegy két százalékoz veszítenek értékükből.

Ennek oka az, hogy elmaradt az áfaemelés utánra prognosztizált gyors áremelkedés, és az élelmiszerárak is csökkentek kis mértékben - írja a Népszabadság. Ezek alapján a kormányzati előrejelzések azt mutatják, hogy a nyugdíjas-infláció nem lesz sokkal magasabb az átlagosnál, és a keresetek dinamikája sem nő.

A Magyar Nemzet azt írja, e hónaptól nem nyújthatnak be támogatási kérelmet azok a munkáltatók, akik megváltozott munkaképességű embereket kívánnak foglalkoztatni. Czomba Sándor fideszes politikus úgy látja, a rendeletmódosítás miatt nem lehet majd pótolni a lemorzsolódó, eddig támogatott munkaerőt sem. A képviselő szerint támogatás nélkül elképzelhetetlen a foglalkoztatás.

A Napi Gazdaság azt írja, idén az első nyolc hónapban összesen 67 húsipari cég került végelszámolás és 114 felszámolás alá. Tavaly október óta egyre nagyobb vállalatok ellen indul felszámolási eljárás, mind több munkanélkülit és kifizetetlen alvállalkozót hagyva maguk után. Szakmai vélemények szerint idén a csirke- és kacsatartók, valamint az árutojás-termelők várhatóan jól zárják az évet, a pulyka- és libatenyésztő ágazatra azonban rájár a rúd. A kereskedelmi láncok szerint nyugodt a helyzet a beszállítók és a kereskedelem között.

A Világgazdaság azt írja, kamikaze akciók nehezítik az autókereskedők többségének életét. A lap szerint egyes vállalkozók úgymond "irányított" hiteleket vezettek be a piacon, vagyis a listaárnál jóval olcsóbban kínálnak egyes modelleket, de csak annak adják el, aki egy konkrét hitelszerződést köt a vásárláshoz. Ez azonban csapda, mert a különbözetet a törlesztés során vasalják be a vevőn, aki nem tudja, hogy szerződése által 20-25 százalékos hitelközvetítési díjhoz juttatja a kereskedőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×