eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mesterházy: a költségvetés visszavonása káoszt okozna

"Õrület", káoszt okozna - így reagált Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakciójának vezetője a Fidesz elnökének kijelentésére, hogy kormányra kerülése esetén visszavonná a 2010-es költségvetést - adta hírül vasárnap a heol.hu Heves megyei internetes oldal.

"Ez őrület - így reagált Mesterházy Attila, mikor feltettük neki a kérdést: mi a véleménye Orbán Viktor azon nyilatkozatáról, miszerint a Fidesz kormányra kerülése esetén azonnal visszavonná a 2010-es költségvetést" - olvasható a honlapon.

A híradás szerint minderről a Heves megyei Bodonyban, a párt megyei szervezete által vasárnap tartott úgynevezett politikai pikniken beszélt a politikus.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a költségvetés visszavonása teljes káoszt okozna az országban, hiszen az év elején az önkormányzatok a meglévő költségvetés alapján készítik el a sajátjukat. Éppen azért létezik a pótköltségvetés lehetősége, hogy szükség esetén az adott évi költségvetést módosíthassák - tette hozzá.

Mesterházy Attila azt mondta: a frakció egyik fő feladata lesz a parlamentben a költségvetés elfogadása, amely egy takarékos, a realitásokkal számoló, a középtávú érdekeket figyelembe vevő költségvetés lesz. Két dologban más, mint az eddigiek: az egyik az, hogy bár választások előtt állunk, ez nem választási költségvetés lesz, a másik pedig az, hogy ilyen korán még soha nem fogadták el a büdzsét - tudósít a politikus nyilatkozatáról a heol.hu.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×