eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megközelíthetetlen utcák a Belvárosban

A lakók és a szállító cégek számára is megközelíthetetlenné vált gépjárművel több utca a Belvárosban, a terület felújítása miatt. A kerület alpolgármestere azt ígéri: több utcát már decemberben átadnak, de legkésőbb jövő tavasszal befejezik a munkát. Utána elindulhat a közlekedés, ugyanis nem sétálóutcákat építenek a Múzeum körút környékén.

Sétáló utcából már elég van a Belvárosban, így a kerület az autós forgalom számára is használhatóvá teszi a felújítás után azokat az utcákat, ahol jelenleg munkagépek dolgoznak.

Az itt élők mindenesetre nagyon várják az átadást, mivel már a szállító cégek sem vesznek fel fuvart erre a környékre, mondván: az utcák megközelíthetetlenek vagy nem lehet megállni az érintett háznál.

Belváros-Lipótváros alpolgármestere elmondta: a városrészben történő felújításokat követően a lakókat és az üzleteket érintő célforgalom továbbra is bejöhet majd, ugyanis nem sétálóutcákat készítenek.

Puskás András hozzátette: legkésőbb 2010 májusára fejeződik be a rehabilitáció, de több utcát már idén decemberben átadnak.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×