eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ne aggódjanak a nyaralók, nem lesz tartós a rossz idő

Kedden és szerdán az ország jelentős részén csapadékos időre, záporokra, zivatarokra, helyeként jégesőre is lehet számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András hozzátette: a nyaralóknak pár napig türelmesnek kell lenniük, de a hétvégére már jobb idő várható.

A kánikula után kedden már csak 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. A változást egy légörvény okozza, amely lassan halad kelet felé, és a hét közepéig határozza meg időjárásunkat - mondta az InfoRádiónak Reisz András.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: kedden többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, a Dunántúlon pedig tartós esőzés is várható. A zivatarok körzetében jégesőre és szélviharra is fel kell készülni.

Szerdán hasonló lesz a helyzet, vagyis nem fog javulni az időjárás.

A meteorológus megnyugtatta a nyaralókat: csak egy-két napot kell kibírniuk, mert szerdától már javulás kezdődik a Dunántúlon, péntektől pedig száraz idő várható. Nem lesz nagy meleg, de a 29-30 fokban zavartalanul lehet majd strandolni hétvégén - ígérte a meteorológus, aki azonban hozzátette: vasárnap ismét változás lesz az időjárásban.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×