eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Minden hatodik "liberális kádert" kirúgnak - lapszemle

Fogyatkoznak a kamionosok - írja a Népszabadság. A közúti árufuvarozó társaságok egymás után adják vissza engedélyeiket, az utakon az előző évnél kétezerrel kevesebb hazai teherautó fut. A szakmai szervezetek ugyanis évek óta az ágazat versenyképességét javító kedvezményekről és intézkedésekről tárgyalnak, a kormányzati ígéretek és beavatkozások azonban önmagukban nem segítenek: a gazdasági válság hatására egyre kevesebb a szállítani való áru. A zsugorodó piacon a kamionosok és a kisebb teherautóval dolgozó vállalkozók százával dobják be a törülközőt.

A Magyar Nemzet számításai szerint egyelőre húsz szabad demokrata kádert távolítanak el e hónap végével különféle állami cégek vezető testületeiből. A tavaly tavaszi MSZP-SZDSZ szakításkor még 118 szabad demokrata kötődésű személy ült az állami cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban a Heti Válasz szerint. A napilap ehhez hozzáteszi, hogy vizsgálódása alapján az derült ki: minden ötödik-hatodik "liberális kádert" most ebrudalják ki a székéből.

Az Index azt írja: negyedmillió társasházi lakás lakóit foglalkoztatja a leválás a távfűtési rendszerről azóta, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a leválást korlátozó fővárosi rendeletet is. Két, a távfűtés mellett kardoskodó társasházi lakástulajdonos arról tartott sajtótájékoztatót, hogy nagyon sok házban belekergetik a lakókat a váltásba, ami százmilliós költségeket jelent. A megtámadott kazános cég szerint a lakók nem olvasták el alaposan az ajánlatot.

A Világgazdaság azt írja: a múlt év óta látványosan felszökött és már akár a 60 milliárd forintot is elérheti a hazai fogyasztók együttes közműtartozása. Az okot sokan a gazdasági válság hatásaiban keresik, de a szabályozás is felelős: túladminisztrált és lassú a renitens nem fizetők szolgáltatásból való kikapcsolásának a módja, ráadásul az is díjvisszatartásra ösztönöz, hogy egy rendelet szerint a fűtési idényben amúgy sem kapcsolható ki senkinél a gáz vagy az áram.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×