INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Minden hatodik "liberális kádert" kirúgnak - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Fogyatkoznak a kamionosok - írja a Népszabadság. A közúti árufuvarozó társaságok egymás után adják vissza engedélyeiket, az utakon az előző évnél kétezerrel kevesebb hazai teherautó fut. A szakmai szervezetek ugyanis évek óta az ágazat versenyképességét javító kedvezményekről és intézkedésekről tárgyalnak, a kormányzati ígéretek és beavatkozások azonban önmagukban nem segítenek: a gazdasági válság hatására egyre kevesebb a szállítani való áru. A zsugorodó piacon a kamionosok és a kisebb teherautóval dolgozó vállalkozók százával dobják be a törülközőt.

A Magyar Nemzet számításai szerint egyelőre húsz szabad demokrata kádert távolítanak el e hónap végével különféle állami cégek vezető testületeiből. A tavaly tavaszi MSZP-SZDSZ szakításkor még 118 szabad demokrata kötődésű személy ült az állami cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban a Heti Válasz szerint. A napilap ehhez hozzáteszi, hogy vizsgálódása alapján az derült ki: minden ötödik-hatodik "liberális kádert" most ebrudalják ki a székéből.

Az Index azt írja: negyedmillió társasházi lakás lakóit foglalkoztatja a leválás a távfűtési rendszerről azóta, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a leválást korlátozó fővárosi rendeletet is. Két, a távfűtés mellett kardoskodó társasházi lakástulajdonos arról tartott sajtótájékoztatót, hogy nagyon sok házban belekergetik a lakókat a váltásba, ami százmilliós költségeket jelent. A megtámadott kazános cég szerint a lakók nem olvasták el alaposan az ajánlatot.

A Világgazdaság azt írja: a múlt év óta látványosan felszökött és már akár a 60 milliárd forintot is elérheti a hazai fogyasztók együttes közműtartozása. Az okot sokan a gazdasági válság hatásaiban keresik, de a szabályozás is felelős: túladminisztrált és lassú a renitens nem fizetők szolgáltatásból való kikapcsolásának a módja, ráadásul az is díjvisszatartásra ösztönöz, hogy egy rendelet szerint a fűtési idényben amúgy sem kapcsolható ki senkinél a gáz vagy az áram.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk