INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Megszűnt a hosszú várakozás Röszkén

InfoRádió / MTI
Megszűnt a hosszú várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen; a Szerbiába utazók vasárnap délután óta néhány perces állást követően kiléphetnek az országból.

Az utóbbi hetekben tapasztalt több órás várakozásra már nem kell számítani, miután a vendégmunkások Nyugat-Európából már hazatértek szabadságukra - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, hozzátéve, hogy a következő hétvégeken még lehet egy-két órás torlódás, de négy-öt órás várakozás már nem alakul ki.

Az elmúlt másfél hónapban több mint hatszázezren léptek ki az országból Röszkénél, ami több mint kétszázezer jármű ellenőrzését is jelentette. A belépők száma is meghaladta a háromszázezret.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a befelé irányuló forgalom élénkül, ugyanis a nyár elején szabadságra mentek lassan visszatérnek munkahelyeikre, így hamarosan itt várható majd torlódás. A rendőrség azt ajánlja a külföldre utazó nyaralóknak, hogy a főkapitányság internetes oldalán, a www.police.hu/csongrad címen tájékozódjanak az aktuális határforgalmi adatokról.

A címlapról ajánljuk